2024.05.08 NYTT PÅ SOMMARENS UTESERVERINGAR

Sommaren är här och stadens uteserveringar, takbarer och innergårdar blommar ut i full prakt, fyllda med nya smakupplevelser och uppfriskande drycker. Från den lummiga Berzelii Park till den livliga takterrassen Tetto, erbjuder varje plats en unik atmosfär där både lokalbefolkning och turister kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar. I år välkomnar många ställen nya menyer, spännande cocktails och kreativa maträtter. Perfekt för att tillfredsställa både nyfikna smaklökar och törstande strupar. Upplev sommarens pulserande liv i stadens mest omtyckta oaser.

Le Hibou

Le Hibou, placerat högst upp på det anrika Bank Hotel i Stockholm, bjuder på en unik mat- och dryckesupplevelse från sina två terrasser. Den nyligen renoverade solterrassen har försetts med nya, eleganta soffor och introducerar "The View", en fräsch drinkmeny fylld med somriga, uppfriskande cocktails som passar perfekt till den soliga utsikten. Ni får inte missa deras nya cocktail Memory Lane med Absolut Vodka, Rabarber, Punsch, Kokos och Jasmine som är inspirerad av Junibacken.


Känd för sina prisbelönta cocktails och noggrant utvalda viner, erbjuder Le Hibou även ett urval av läckra snacks som serveras dagligen. Dessa högkvalitativa drycker och snacks kan avnjutas i en avslappnad atmosfär som reflekterar Bank Hotels höga standard. Varje lördag livas Arsenalsterrassen upp när Bonnies serverar lunch i solen från kl. 12.30, vilket ger gästerna möjlighet att njuta av god mat med utsikt över Nybroviken och Djurgården.


Le Hibou är en utmärkt destination för de som värdesätter kvalitet och stil. Med exceptionell service och en atmosfär som utstrålar lyx, säkerställer Le Hibou att varje besök blir oförglömligt. Oavsett om det gäller en avkopplande drink, en trevlig lördagslunch eller bara en solig stund, är Le Hibou det perfekta valet för en lyxig upplevelse i Stockholm.

Papillon

Papillons uteservering på Bank Hotel i centrala Stockholm erbjuder en lyxig samlingsplats från kl 11 varje dag, perfekt för både lokalbefolkningen och besökare. Nyligen utökad med tre nya bord, erbjuder terrassen soliga förmiddagar och en elegant atmosfär. Gästerna kan njuta av välkomponerade fika, luncher och middagar, där både internationella och lokala smaker presenteras. Papillon har även ett urval av särskilt utvalda drinkar för de som önskar avrunda sin upplevelse.


Belägen på en av Stockholms mest anrika adresser i Norrmalm, kombinerar uteserveringen områdets historiska charmer med Bank Hotels exklusiva känsla. Detta gör den till en utmärkt plats för avslappnade möten såväl som för minnesvärda tillfällen. Med ett erbjudande som sträcker sig bortom mat och dryck, lovar Papillon en oförglömlig upplevelse som gör varje besök unikt och värt att minnas, vare sig det gäller en lunch i solen, en avkopplande fika eller en middag under stjärnorna.

Hillenberg

Hillenberg är en populär mötesplats mitt i stan, känd för sin lummiga uteservering belägen på Humlegårdsgatan. Restaurangen erbjuder en levande atmosfär perfekt för lunch, middagar samt för att njuta av vin och uppfriskande drinkar. Särskilt under sommaren förvandlas Hillenberg till en central punkt för både lokalbefolkningen och besökare, där man kan slappna av och umgås under bar himmel.


Restaurangen har nyligen lanserat en ny meny, vars rätter är skapade av Niklas Ekstedt. Menyn fokuserar på nordiska smaker med en modern twist, och lyfter fram säsongens bästa råvaror. Dessutom kompletteras matupplevelsen av en ny somrig cocktaillista, designad för att ge en extra dimension till måltiderna. Ett utmärkt exempel från drinklistan är "Cucumber/Verbena", en drink med Beefeater, gurka och citronverbena, som erbjuder en perfekt kombination av fräschör och smak, idealisk för varma sommardagar.


Uteserveringen på Hillenberg är enkel att besöka, det är bara att komma förbi, vilket gör det enkelt för gäster att spontant njuta av en måltid eller drink utan förbokning. Med sin sköna mix av utmärkt mat, uppfriskande drycker och en inbjudande atmosfär är Hillenberg definitivt värt ett besök för den ultimata sommarupplevelsen i staden.

Freyja+Söder

På Freyja+Söders stora terrass i Stockholm är sommaren laddad med spännande nyheter som lovar att höja stämningen. Terrassen står inför en färgstark omvandling då en konstnär med attityd kommer att måla om den, vilket adderar en unik touch till den redan populära mötesplatsen. Matälskare kan glädjas åt introduktionen av "Söders special" för 85 kronor, en grillad Freyjakorv i baguette toppad med syrad kål, rostad vitlöksmajonäs och stark sås, och för de som önskar ett vegetariskt alternativ finns det gott om valmöjligheter. Som ett svalkande komplement till maten erbjuds nu också glassbåtar för endast 35 kronor. 

Dessutom förnyar terrassen sin drinkmeny till sommaren, vilket ger gästerna chansen att utforska nya smakupplevelser. Med dessa nysatsningar förstärker Freyja+Söder sin position som en toppdestination för både Stockholmare och turister som söker en plats med god mat, spännande drycker och inspirerande miljö.


Ett tips från den nya menyn är bland annat drinken Tigerjakten, gjord på Mandarin, Patron Blanco, Suze, Lillet Blanc & saffran. Kittlar dödsskönt i jungeln på terrassen.

Spesso & Tetto

Äntligen är sommaren här och med den återöppnar Tetto sin efterlängtade terrass. I år välkomnar Tetto sina gäster med en serie nya, fräscha drinkar som lovar att förgylla varma sommarkvällar. Besökare kan förvänta sig en uppdaterad meny full av innovativa smakkombinationer, perfekta för att avnjutas under bar himmel med utsikt över Stockholms pulserande stadsliv.


Senare under sommaren kommer Tetto att utöka sin terrass, vilket ger ännu mer utrymme för avkoppling och sociala sammanhang. Expansionen är designad för att förstärka den redan inbjudande atmosfären och göra plats för fler gäster att njuta av den levande miljön och de spektakulära vyerna.


Intill Tetto, har även Spesso slagit upp portarna till sin uteservering. Det ger gästerna möjlighet att uppleva deras utsökta italienska kök i en avslappnad och charmig utomhusmiljö. Med både Spesso och Tetto i full gång är det här den perfekta destinationen för alla som söker en smak av sommar i hjärtat av staden.


Om du är sugen på en rökig twist på en klassisk cocktail när du är på Spesso, prova "Absolut Smoky Piña". Denna drink kombinerar Absolut Vodka Smoky Piña, tillsammans med Falernum, en söt kryddlikör, och toppas med grillad ananas för en djup och smakrik upplevelse. Perfekt för de som uppskattar en cocktail med ett distinkt och kraftfullt smakinslag av både sötma och rökighet.

Nosh and Chows innergård

Med ett uppfräschat koncept välkomnar Nosh and Chow besökare till sin innergård inför den kommande våren och sommaren. Restaurangen, som har genomgått en nydaning med ett nytt team bakom etablissemanget, sätter stämningen till max på första våningen. Här väntar en livlig atmosfär som håller i sig in på småtimmarna.
På menyn står smårätter med inspiration från det kinesiska köket, skapat av det välkända köksteamet Surfers, beläget vid entrén. Njut av innovativa streetfoodrätter som Chongqing Ribs kryddade med chili och kummin, eller Taiwan Popcorn Chicken i en twist av thaibasilika. Dessa lättätna godsaker är perfekta att dela med vänner.


Cocktailutbudet tar avstamp i klassiska drinkar men med unika tolkningar som lyfter varje sip. Bland favoriterna finns en omtolkad Old Fashioned, en uppfriskande Piña Colada, Mojito och en distinkt Whiskey Sour.
Service och upplevelse står i centrum hos Nosh and Chow, med ambitionen att erbjuda förstklassig service i en elegant miljö. Från after work till sena natten, onsdag till lördag, är innergården platsen att vara, med eftermiddagshäng, rikliga snacksmenyer och levande DJ-set.

Paloma är en populär cocktail som har fått en egen tappning på Nosh and Chow. I denna version används Beefeater London Dry gin som bas, vilket ger drinken en tydlig och distinkt ginsmak. Det traditionella receptet som ofta innehåller tequila får här en unik sväng med ginens blommiga och kryddiga toner. Till detta läggs frisk rosa grapefruktjuice, som inte bara bidrar med en vacker färg men också en härlig balans mellan sötma och syrlighet.

Avalon

Avalons takterrass är nu helt färdigställd och redo att välkomna besökare med en rad spännande uppgraderingar. Den omfattande renoveringen har inkluderat installation av ett mäktigt nytt golv och en elegant uppdatering av poolens distinkta mosaik. Dessutom har ett nytt vindskydd installerats för att erbjuda en behagligare upplevelse, även vid blåsiga dagar. Nya utemöbler har placerats ut för att skapa en inbjudande och bekväm miljö för avkoppling och sociala sammanhang. 


Dessa förbättringar understryker hotellets ambition att erbjuda en exceptionell upplevelse och markerar starten på en ny och spännande era för Avalon. Vi ser fram emot att dela denna vackra plats med er och skapa minnesvärda stunder under det kommande året. Välkommen till en oas mitt i staden!

Avalons cocktailbar är också känd för sin expertis. Missa inte att testa deras signaturdrink “Purple Rain”. Denna eleganta drink blandar skickligt gin med Lillet Blanc, vilket lägger en frisk och blommig grund. Till detta tillkommer violett likör och blåbärssirap, som ger en söt och fruktig djuphet. Avslutningsvis avrundas smakprofilen med en touch av Pastis, vars anissmak subtilt lyfter fram de florala tonerna från blåbären.

Berns

Berns uteservering, en oas i hjärtat av Stockholm, belägen i Berzelii Park. De erbjuder en stämningsfull tillflykt i stadens puls. Med rikliga sittmöjligheter och en extra loungeyta vid den charmiga grannen Calle P, är platsen en perfekt scen för både avslappnade och festliga sammankomster.


I centrum av vår uteservering står den japanska kolgrillen, där spontana grillkvällar utlovas. Här kan du avnjuta läckerheter från tidig morgon till sen kväll, och när sommarnatten sveper in och de röda lamporna belyser platsen, kan det kännas som att du plötsligt befinner dig på en exotisk uteservering i Hong Kong eller Shanghai. Välkommen att uppleva en smak av det fjärran Östern mitt i Stockholm city.

La Petite Soeur

Vinbaren har nu en inbjudande uteservering längs kullerstenarna på Nybrogatan, vilken sammanflätas med storasystern Chez Jolies uteservering. Här kan du njuta av gott vin, och som en nyhet för sommaren serverar vi även lunch. På kvällarna erbjuds som vanligt mindre rätter, perfekta att dela på.

Chez Jolie

Precis vid korsningen mellan Nybrogatan och Ingmar Bergmans gata kan du undra om du fortfarande är i Stockholm eller om du har landat i Paris. På uteserveringen kan du njuta av mat och dryck från lunch till sen kväll. En ny somrig drinkmeny har också komponerats för att återspegla den efterlängtade säsongen.

Skepparholmen

Spahotellet Skepparholmen Nacka, beläget i hjärtat av den svenska skärgården, är en fridfull oas där gästerna kan njuta av en storslagen utsikt över glittrande vatten och natursköna landskap. Deras uteservering och soliga terrass erbjuder en avkopplande miljö perfekt för både avslappnade och speciella tillfällen där gäster kan slappna av, umgås och avnjuta måltider. Menyn, som ständigt uppdateras för att reflektera säsongens råvaror, innehåller allt från frukost till middag med rätter som kompletterar den skärgårdsnära miljön.


Beställ in somriga smaker från deras nylanserade cocktailmeny, förslagsvis  "SPA RETREAT SOUR", en signaturdrink som är både uppfriskande och smakrik. Denna somriga cocktail är sammansatt av Absolut Vodka, St Germain, Cartron Passionfruit Lemon, Peychauds Bitter och äggvita, vilket skapar en perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En kväll på terrassen kombinerar naturskön miljö med förstklassig service och gastronomi, vilket gör varje besök till en minnesvärd upplevelse. Om du söker en plats där du kan ladda batterierna, njuta av god mat och umgås med nära och kära, är Skepparholmen det självklara valet.

Humlan

I sommar lanserar Jiray Seropian, även känd som grundaren av det framgångsrika matkontot Kebabspotting, en ny pop up-restaurang vid namn Humlan. Restaurangen är ett resultat av ett samarbete med Stureplansgruppen och ska öppna i lummiga Humlegården. Humlan kommer att presentera en meny inspirerad av Jirays omfattande resor runt om i världen där han har utforskat och upplevt global streetfood.


Denna matäventyrare har tidigare vunnit erkännande genom sitt djupa intresse för kebabkultur, vilket har förvandlats till det välkända Instagram-kontot Kebabspotting och flera etablerade restauranger under namnet Meat On A Stick. Med sin nya restaurang kommer Jiray att bjuda på en kulinarisk resa med smaker från globala kök. Varje år har Stureplansgruppen förvandlat Humlegården till en kulinarisk höjdpunkt med sina varierande pop up-restauranger, som erbjuder allt från tacos till kinesiska rätter och förfriskande drinkar. Välkommen till en grönskande sommar i city och hitta dina nya favoriter.

Coquetel Social

Coquetel Social, beläget på den fashionabla Birger Jarlsgatan, erbjuder en elegant uteservering som är perfekt för en avkopplande stund i stadens hjärta. Med sina välinredda bord och bekväma stolar, skapar denna plats en omedelbar känsla av lyx och komfort. Gästerna kan dyka in i en omfattande cocktailmeny som täcker allt från klassiska favoriter till mer innovativa blandningar, vilket gör det möjligt att hitta något som passar alla smaker. Varje cocktail är noggrant framtagen för att erbjuda en unik smakupplevelse, med användning av färska ingredienser och premium spritsorter. En utav våra favoriter på menyn just nu är deras Cosmopolitan med Absolut Citron, Cointreau, lime och lite tranbärsjuice.


Förutom sitt imponerande urval av drycker, serverar Coquetel Social även en rad lätta snacks och mindre rätter. Dessa är perfekt anpassade för att komplettera cocktailerna och bidra till en fulländad upplevelse. Oavsett om det är för att svalka sig med en välbalanserad drink på en solig eftermiddag eller att njuta av en kväll ute med vänner, är Coquetel Socials uteservering den idealiska platsen att samla sina nära och kära för en minnesvärd tid.

Calle P

Calle P, beläget mitt i den lummiga Berzelii Park i hjärtat av staden, lockar med sin rymliga uteservering där man kan njuta av både sol och skugga under parkens gröna träd. Detta är platsen att besöka för den som söker en skön atmosfär för både avkoppling och smakupplevelser.


Restaurangen är känd för sitt breda utbud av välsmakande drinkar och noga utvalda viner som perfekt kompletterar matupplevelsen. På menyn står otroliga rätter som deras Matjessill och Cacio e pepe, vilka var och en erbjuder en unik smakresa. Dessa klassiska rätter är tillagade med en modern twist och med stort fokus på kvalitet och smak.


Calle Ps uteservering är den perfekta mötesplatsen för såväl små som stora sällskap. Här kan gästerna slappna av, njuta av god mat, utsökta drycker och det livliga parklivet. Det är en idealisk plats för en lunch i det fria, en avslappnad middag eller bara ett glas vin på en varm sommarkväll.

Supper

Supper, beläget i hjärtat av staden, erbjuder en unik matupplevelse i sin inbjudande innergård där sydamerikanska smaker står i centrum. Denna charmiga plats är perfekt för allt från en avkopplande lunch till en livlig middag och sena kvällsdrinkar. Med ett fokus på sharing och gemenskap, är Suppers meny utformad för att uppmuntra till social samvaro och smakupptäckter i gott sällskap.



Restaurangens innergård är en idyllisk plats där gästerna kan njuta av mat och dryck under öppen himmel. När kvällen faller på förvandlas baren till en pulserande scen med DJ som spelar efter middagstid, vilket skapar en energisk och festlig atmosfär.



Ett måste på menyn är deras signaturcocktail "Si Claro", en sofistikerad blandning av Beefeater gin, Aperol, rabarber, vit choklad, citron och grädde. Denna cocktail är både uppfriskande och rik på smak, och speglar Suppers innovativa och kreativa anda. Supper är den perfekta destinationen för att uppleva en smak av Sydamerika mitt i storstaden.

Asian Post Office

Asian Post Office, beläget i hjärtat av staden, erbjuder en dynamisk kulinarisk upplevelse med sin asiatiskt inspirerade meny. Restaurangen har två uteserveringsområden som passar perfekt för olika tillfällen; deras uteservering, perfekt för en trevlig lunch i solen, och terrassen som är idealisk för en AW.


På uteserveringen kan gästerna njuta av lunch, middag och uppfriskande drycker i en avslappnad och välkomnande atmosfär. Terrassen, å andra sidan, erbjuder en mer upplyftande miljö där besökarna kan koppla av efter arbetsdagens slut med goda vänner och kollegor. Här kan man verkligen känna Asian Post Office puls samtidigt som man tar del av smakrika drinkar.

En ny höjdpunkt i dryckesutbudet är "Wild Strawberry", en drink skapad med Beefeater Gin, Briottet Fraise de Bois, mynta, basilika och citronmeliss. Denna innovativa cocktail kombinerar söta och friska toner, perfekt för att förhöja vilken sommarkväll som helst. Asian Post Office är en plats där mat och miljö samverkar för att skapa minnesvärda stunder.

Tyge & Sessil

Tyge & Sessil, beläget på Brahegatan, är en vinbar som specialiserar sig på naturvin och viner från mindre producenter. Med en inbjudande uteservering skapas en intim och avslappnad atmosfär där gäster kan fördjupa sig i en värld av unika och sällsynta viner. Varje flaska i sortimentet är noggrant utvald för att representera hållbarhet och innovation inom vinframställning.


Uteserveringen är en perfekt plats för vinälskare att samlas och njuta av sommarkvällarna. Förutom sitt imponerande urval av viner, erbjuder Tyge & Sessil också en meny med spännande mellanrätter. Dessa rätter är designade för att komplettera vinupplevelsen, med smaker som förhöjer både vinets och matens karaktär. Gästerna kan förvänta sig en upplevelse som inte bara är kulinarisk utan även en sensorisk resa.


Vare sig du är en vinexpert eller nybörjare, erbjuder Tyge & Sessil en välkomnande och kunskapsrik atmosfär där varje besök blir en möjlighet att upptäcka nya favoriter och fördjupa sina vin- och matkunskaper.

L'Avventura

L'Avventura, beläget mitt i Vasastan på Sveavägen, erbjuder en charmig uteservering där stadens pulserande liv möter klassisk italiensk gästfrihet. Den välkomnande atmosfären är perfekt för de som vill njuta av en autentisk italiensk apertivo eller utforska ett brett urval av antipasti i en avslappnad miljö. Den nya cocktaillistan på L'Avventura är särskilt värd uppmärksamhet. Vi vill tipsa om deras "Vid Vod Mule" som är en uppfriskande twist på den klassiska Moscow Mule. Denna cocktail är särskilt tillverkad med Absolut Vodka, färsk ingefära, mynta, lime och ginger beer, vilket ger en kryddig och samtidigt frisk smakupplevelse.


Uteserveringen är den perfekta platsen för att både se och synas, där gästerna kan sitta under bar himmel och uppskatta en livlig atmosfär. Oavsett om du är ute efter en middag, ett kvällsnöje med vänner eller bara en plats för att sippa på en välgjord cocktail, erbjuder L'Avventura en minnesvärd upplevelse i hjärtat av Stockholm.

Röda Huset

Röda Huset, en pärla på Malmskillnadsgatan, är berömt både för sina prisbelönta cocktails samt sin livliga uteservering med utsikt över det ikoniska Sergels torg. Under sommarmånaderna förvandlas platsen till en vibrerande mötespunkt där en kaffevagn rullas ut, och erbjuder fräsch dryck för att njuta av soliga dagar.


Denna restaurang är inte bara känd för sin fantastiska mat utan främst för sina prisbelönta drinkar. Kreativiteten i baren är uppenbar i varje cocktail, där varje ingrediens är noggrant utvald för att skapa smakupplevelser utöver det vanliga. Gästerna kan förvänta sig en meny som balanserar klassisk och modern gastronomi, perfekt för att komplettera deras innovativa drycker.

Uteserveringen erbjuder en perfekt bakgrund för både avslappnade luncher och livliga kvällar. Atmosfären är avslappnad men samtidigt pulserande, en spegling av stadens dynamik. Röda Huset är idealiskt för den som vill uppleva en smak av Stockholm mitt i stadens hjärta, med möjlighet att observera stadslivet från första parkett.

Gurras

Gurras, beläget på den mysiga Postgatan, är en spännande restaurang under ledning av den välrenommerade kocken Gustav Trägårdh. Denna unika matupplevelse kombinerar det bästa av två världar: raffinerad kulinarisk expertis och det avslappnade konceptet med street food-inspirerade rätter. Med sin uteservering erbjuder Gurras en härlig miljö för att njuta av innovativa och smakrika skapelser under bar himmel.


Uteserveringen är en levande oas mitt i stadens pulserande hjärta, perfekt för att koppla av efter en lång dag eller starta kvällen med stil. Menyn på Gurras är en hyllning till globala smaker och lokala råvaror, där varje rätt är noggrant utformad för att överraska och förföra gästernas smaklökar. Populära rätter inkluderar allt från uppfinningsrika snacks till större rätter och desserter, alla presenterade med en touch av finesse.

Gurras är inte bara en plats för att äta; det är en plats där mat, atmosfär och kultur smälter samman för att skapa en oförglömlig matupplevelse. Det är den perfekta platsen för både lördagsluncher och långa middagar under de ljusa sommarkvällarna.

Storköket

Storköket, Stora Teaterns ståtliga uteservering, är belägen på den livliga Kungsportsavenyn i Göteborg. Med en förtrollande utsikt över ån och den berömda sightseeingbåten Paddan, erbjuder Storköket en unik upplevelse mitt i stadens hjärta. Denna sommar har Storköket ett samarbete med Mamas, kända för sina saftiga hamburgare, vilket gör det till en perfekt destination för både turister och lokalbor som söker en smak av äkta amerikansk street food.


Med titeln som Västkustens största uteservering, har Storköket gott om plats för gäster att sitta och njuta av solen samtidigt som de tittar på stadens liv och rörelse. Gästerna kan välja mellan en mängd olika drycker och fräscha hamburgare, perfekt för en avslappnad lunch eller en kväll ute. Atmosfären är avslappnad och välkomnande, med en modern touch som passar perfekt in i den pulserande Göteborgsmiljön. Det är en plats som lockar till avkoppling och social samvaro, där besökare kan förvänta sig en upplevelse utöver det vanliga.

Stureplan 1

I hjärtat av Stureplan finner du Stureplan 1. Med utökade sittplatser får du nu som gäst även möjlighet att sitta och skåda ut mot staden och all rörelse. På Stureplan 1 kan du avnjuta lunch varje dag där de på vardagar serverar en dagens rätt utöver deras vanliga lunchmeny som erbjuder Räksallad, Köttbullar och Capresesallad bland andra godheter. Solen ligger på uteserveringen hela dagen, så här kan du slå dig ned dagen lång för både en matbit eller något svalkande att dricka och känna av sommarens värme.


Här finns det även en ny middagsmeny med favoriter som Toast Skagen, Råbiff, Löjromspizza och Vongole Pasta. Senare efter middagstid förvandlas Stureplan 1 till en somrig oas fylld av dans och god stämning. En kväll här gör dig inte besviken. Välkommen varje dag till hjärtat av Stureplan!